De revalidatiekliniek in Bad Bentheim, waar tien mensen het virus hebben opgelopen.
Volledig scherm
De revalidatiekliniek in Bad Bentheim, waar tien mensen het virus hebben opgelopen. © Google Street View

Tien coronagevallen in revalidatiekliniek in Bad Bentheim

BAD BENTHEIM - Tien mensen hebben het coronavirus opgelopen in de Fachklinik Bad Bentheim. Zo meldt de Grafschafter Nachrichten deze woensdag. Het gaat om zeven patiënten die op dit moment in quarantaine liggen in de revalidatiekliniek.  Ook twee werknemers van de kliniek en een patiënt die inmiddels thuis is zijn besmet geraakt.

Volgens directeur Marco Titze van de gespecialiseerde kliniek net over de grens bij De Lutte zitten momenteel zeven patiënten in quarantaine in de kliniek. Een andere patiënt die positief op het virus testte, verliet de kliniek op eigen verzoek en zit thuis in quarantaine. Twee werknemers zijn ook besmet: een dokter en een verpleegster. Alle tien besmettingsgevallen zitten in quarantaine.

Minder patiënten vanwege corona

Volgens de directeur gaat het om de eerste besmettingen in de revalidatiekliniek, die op 4 maart werden vastgesteld. “Er is gedacht om de kliniek tijdelijk te sluiten”, laat directeur Titze weten aan de Duitse krant. “Maar dan raken andere ziekenhuizen in problemen.”

Wel verminderd de gespecialiseerde kliniek met 503 bedden geleidelijk het aantal patiënten dat het opneemt.  Inmiddels zijn ongeveer tachtig patiënten naar huis gegaan. Omdat operaties in heel Duitsland vanwege de coronacrisis momenteel beperkt worden uitgevoerd, neemt het aantal revaliderende patiënten dat zich meldt bij de kliniek in Bad Bentheim sowieso al af. 

Apart eten

De kliniek heeft verschillende maatregelen genomen om verdere besmettingen te voorkomen.“We proberen het risico voor andere patiënten zo lag mogelijk te houden”, vertelt de directeur aan de krant. Het thermale bad van de kliniek is als gevolg gesloten voor het publiek. Ook eten kinderen apart van de oudere patiënten in de eetzaal van de Fachkliniek. 

Oldenzaal e.o.