Gids Hans Fij vertelt de deelnemers aan de smokkelfietstocht rondom Overdinkel meer over het roemruchte smokkelverleden van het grensdorp.
Volledig scherm
PREMIUM
Gids Hans Fij vertelt de deelnemers aan de smokkelfietstocht rondom Overdinkel meer over het roemruchte smokkelverleden van het grensdorp. © Robin Hilberink

Tragische lot van smokkelhond Hector onderdeel van fietstocht rondom Overdinkel

OVERDINKEL - Momenteel even warm als interessant: de 22 kilometer lange smokkelfietstocht langs roemruchte plekken in en rondom Overdinkel. Twaalf deelnemers trotseerden de hitte en lieten zich verrassen door gids Hans Fij, een begenadigd verteller van interessante wetenswaardigheden en historische feiten.

  1. Losser onderzoekt of Achterhoekse aannemer wethouder bedreigde: ‘Deze man ging te ver!’
    PREMIUM

    Losser onderzoekt of Achterhoek­se aannemer wethouder bedreigde: ‘Deze man ging te ver!’

    LOSSER/LIEVELDE - De Losserse wethouder Jaimi van Essen zou deze week ‘agressief en intimiderend’ zijn benaderd door de Achterhoekse aannemer Joost Gerritsen. In mailtjes en met een nachtelijk belletje. „Hier trekken we een streep, deze man is te ver gegaan”, zegt een Losserse gemeentewoordvoerder. Losser vindt wat Gerritsen deed ‘ontoelaatbaar en stuitend’. Gerritsen zelf is zich van geen kwaad bewust. „Ik heb niet gedreigd!”

Oldenzaal e.o.