Volledig scherm
© Think Stock photos

Twente organiseert SMART-Fietstelweek

LOSSER - Van 17 tot en met 23 september organiseren de Twentse gemeenten de SMART-Fietstelweek. Ze vragen alle fietsers uit de regio om hun fietsritten te registreren in de SMART-app. Op deze manier krijgen de gemeenten inzicht in waar en hoeveel er in de regio gefietst wordt en kunnen de fietsvoorzieningen worden verbeterd. Zo wordt Twente nog meer een fietsregio.

De Nationale Fietstelweek is vanwege gebrek aan financiering komen te vervallen in Twente. Door de samenwerking met regionale partijen is het wel mogelijk om de regionale SMART-Fietstelweek te organiseren.

Kilometers maken, punten sparen

De geregistreerde fietsritten leveren naast inzicht voor gemeenten ook de gebruikers van de SMART-app nog wat op. Bij elke kilometer sparen de gebruikers punten. Deze zijn weer te verzilveren bij lokale ondernemers voor cadeaus. Wie bovendien in Enschede de SMART-app gebruikt, krijgt sneller groen bij verkeerslichten. Onder actieve deelnemers wordt een ballonvaart verloot.

De SMART-app is in Twente ontwikkeld en registreert het aantal fietsbewegingen in de regio. Persoonlijke data is niet zichtbaar waarmee de privacy van de gebruikers is gewaarborgd.

Oldenzaal e.o.