De formerende partijen willen 20 tot 30 miljard euro uittrekken voor het oplossen van de stikstofcrisis. Dat moet onder meer besteed worden aan het uitkopen van melkveehouders rond natuurgebieden.
Volledig scherm
De formerende partijen willen 20 tot 30 miljard euro uittrekken voor het oplossen van de stikstofcrisis. Dat moet onder meer besteed worden aan het uitkopen van melkveehouders rond natuurgebieden. © Ed van Alem

Twentse boeren niet enthousiast over plannen stikstofcrisis: 'Dan krijg je een leegloop op het platteland’

LOSSER - Twentse boeren zijn niet enthousiast over de plannen die de formerende partijen zouden hebben voor de aanpak van de stikstofcrisis. Deze krant meldde maandagochtend dat de partijen 20 tot 30 miljard willen uittrekken voor een complete transitie van de landbouw, waarbij het mes vooral gaat in bedrijven bij natuurgebieden.

  1. Betsie en Wim vieren kerst in de camper in Twente: ‘Thuis zit je ook maar tegen elkaar aan te kijken’
    PREMIUM
    Video

    Betsie en Wim vieren kerst in de camper in Twente: ‘Thuis zit je ook maar tegen elkaar aan te kijken’

    OVERDINKEL - Terwijl de meeste mensen met de kerstdagen bij de kerstboom zitten, de kalkoen in de oven suddert, de kinderen verveeld op de bank de 53-ste kerstfilm kijken, zijn er ook mensen die het heel anders aanpakken. Zoals Betsie en Wim Esmeijer-Hoek uit Vaassen. Zij vieren kerst in hun camper, en doen dat diep in Twente, op camperplaats Skop’nboer in Overdinkel.

Oldenzaal e.o.