Volledig scherm
Marijke en Joost © Videostill First Dates | BNNVARA

Twentse Marijke en Joost matchen niet in First Dates

AMSTERDAM - ‘Liever niet’. Marijke (39) uit Losser draaide er niet omheen toen haar gevraagd werd of ze nog een keer op date wilde met Joost (39). Beide Tukkers waren vrijdagavond te zien in het tv-programma First Dates. En dat bleek geen match made in heaven. „Ik voel geen lichamelijke klik.”

De 39-jarige Joost heeft al redelijk wat gedate. „Ik kijk ook wel om me heen, mijn hart staat open”, vertelt de geboren en getogen Twentenaar. Wie van eten houdt is bij Joost aan het goede adres, want koken is zijn grote hobby. „Informatie over wijn opzoeken en er een mooi gerecht bij maken, dat vind ik erg leuk om te doen.” 

Sex on the beach

Hij slijpt z'n (koks)messen voor de date met de 39-jarige Marijke. „Mijn ideale partner is iemand met ondeugende ogen en een nieuwsgierige en ondeugende geest”, vertelt de Twentse, die houdt van sex on the beach. Het drankje dan. „Dat is vanwege de zoetigheid hè. Niet dat er nu een verkeerd beeld van mij ontstaat”, giert ze.

De twee blijken, behalve hun afkomst, nog een belangrijke overeenkomst te hebben: hun liefde voor theater. „Ik vind het spelen echt geweldig om te doen. Het applaus, daar gaat het me niet eens om”, zegt Marijke. Haar date beaamt dat. „Theater is vermaak, dat mensen een voorstelling graag zien.”

Hoewel de twee dus geen plankenkoorts lijken te hebben, moet Joost tijdens de date regelmatig het zweet van zijn voorhoofd deppen. En dat papieren zakdoekje zorgt dan weer voor pluisjes. Niet erg, vindt Marijke. „Dat hij met spetters en pluisjes op z’n voorhoofd zit, dat is eerder aandoenlijk dan een afknapper voor mij.”

Gebit schoonpoetsen

Na een best goede start, vallen er eenmaal aan tafel in het befaamde First Dates-restaurant in Amsterdam regelmatig stiltes. Na elk gerecht gaat Joost van tafel om z'n gebit schoon te poetsen. „Als je mooi wilt zijn en je hebt een beugel, dan hoor je daar goed voor te zorgen. Dat is het beste voor alles en iedereen”, is de overtuiging van de 39-jarige hardlooptrainer.

Hoewel Marijke de beugel niet erg vindt („de beugel zit er maar een poosje, daarna wordt het nog mooier”), ziet ze een vervolgdate niet zitten. Joost staat er anders in. „Ik had het over bepaalde onderwerpen nog wel willen hebben.”

Kijk de aflevering via deze link terug (vanaf 1.30 min)

Rick en Myrthe

Enschedeërs Rick en Myrthe ging het beter af. Zij waren vorige week te zien in het populaire tv-programma en dat bleek een goede match.

Oldenzaal e.o.