Jorieke van der Stelt (midden), Floortje Dessing en Floris van den Berg bij hun ziekenhuis in Kikori. „Je moet met zoveel factoren rekening houden die je in Nederland als vanzelfsprekend ziet.”
Volledig scherm
PREMIUM
Jorieke van der Stelt (midden), Floortje Dessing en Floris van den Berg bij hun ziekenhuis in Kikori. „Je moet met zoveel factoren rekening houden die je in Nederland als vanzelfsprekend ziet.” © Kokomo Media

Twentse tropenarts naar het einde van de wereld

KIKORI/LOSSER - Jorieke van der Stelt (33) uit Losser werkt als tropenarts in Papoea-Nieuw-Guinea. Haar bijzondere werk in één van de meest afgelegen gebieden ter wereld blijft niet onopgemerkt. Onlangs kregen zij en haar vriend bezoek van Floortje Dessing, voor het populaire tv-programma Floortje naar het einde van de wereld.

  1. Losser onderzoekt of Achterhoekse aannemer wethouder bedreigde: ‘Deze man ging te ver!’
    PREMIUM

    Losser onderzoekt of Achterhoek­se aannemer wethouder bedreigde: ‘Deze man ging te ver!’

    LOSSER/LIEVELDE - De Losserse wethouder Jaimi van Essen zou deze week ‘agressief en intimiderend’ zijn benaderd door de Achterhoekse aannemer Joost Gerritsen. In mailtjes en met een nachtelijk belletje. „Hier trekken we een streep, deze man is te ver gegaan”, zegt een Losserse gemeentewoordvoerder. Losser vindt wat Gerritsen deed ‘ontoelaatbaar en stuitend’. Gerritsen zelf is zich van geen kwaad bewust. „Ik heb niet gedreigd!”

Oldenzaal e.o.