Jorieke van der Stelt (midden), Floortje Dessing en Floris van den Berg bij hun ziekenhuis in Kikori. „Je moet met zoveel factoren rekening houden die je in Nederland als vanzelfsprekend ziet.”
Volledig scherm
PREMIUM
Jorieke van der Stelt (midden), Floortje Dessing en Floris van den Berg bij hun ziekenhuis in Kikori. „Je moet met zoveel factoren rekening houden die je in Nederland als vanzelfsprekend ziet.” © Kokomo Media

Twentse tropenarts naar het einde van de wereld

KIKORI/LOSSER - Jorieke van der Stelt (33) uit Losser werkt als tropenarts in Papoea-Nieuw-Guinea. Haar bijzondere werk in één van de meest afgelegen gebieden ter wereld blijft niet onopgemerkt. Onlangs kregen zij en haar vriend bezoek van Floortje Dessing, voor het populaire tv-programma Floortje naar het einde van de wereld.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Oldenzaal e.o.