Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Uitbreiding Duitse kippenstal die Twents natuurgebied bedreigt niet van de baan

LOSSER - De uitbreiding van een Duitse kippenstal die het Twentse natuurgebied Punthuizen kan bedreigen, is nog niet van de baan. De provincie Overijssel heeft zich op het verkeerde been laten zetten door geruststellende berichten vanuit de Grafschaft Bentheim.

Quote

Door de berichtge­ving van de Grafschaft Bad Bentheim waren wij even op het verkeerde been gezet.”

Provincie Overijssel

De geruststellende berichten volgden in december op een zienswijze die de provincie Overijssel in april vorig jaar indiende tegen een mogelijke uitbreiding van de kippenstal, vlak over de grens bij de gemeenten Losser en Dinkelland. Dat gebeurde met steun van Staatsbosbeheer en de gemeenten Dinkelland en Losser.

Zo’n uitbreiding, met meer stikstofuitstoot als gevolg, zou het Natura 2000-deelgebied Punthuizen-Stroothuizen bedreigen. Extra frustratie: boeren aan de Nederlandse kant van de grens moeten zich wél aan de regels houden. 

De provincie informeerde 10 december de gemeente Losser over de inschatting van de Grafschaft Bentheim, dat de uitbreiding waarschijnlijk geen goedkeuring krijgt in verband met het Europese natuurbeleid en het bezwaar dat vanuit Nederland is ingediend.

  1. Vroemmm, Losser toont lef met  eigen Formule 1 Dag
    PREMIUM
    Column

    Vroemmm, Losser toont lef met eigen Formule 1 Dag

    Sterke zet van de Losserse ondernemers, om begin mei aan te haken bij de terugkeer van het Formule 1-circus in Nederland. Op het moment dat Max Verstappen en al zijn collega’s in de kwalificatieraces tussen de duinen van Zandvoort proberen zo’n gunstig mogelijke startpositie te krijgen voor de race van de volgende dag, staat ook het centrum van het Dinkeldorp in het teken van de Tarzanbocht, pitsstops en rondetijden.

Oldenzaal e.o.