Volledig scherm
Vrijwilligers uit Overdinkel zijn volop bezig met de versiering van het kerkebos voor de 104de Gerardus Majellaprocessie die zondag 16 oktober wordt gehouden. © Frans Nikkels

Versierd bos voor processie in Overdinkel

OVERDINKEL - Vrijwilligers van de Gerardus Majellaparochie in Overdinkel zijn de afgelopen dagen druk aan de slag geweest om het kerkebos te versieren. Het bos achter de kerk wordt onder meer voorzien van witte vlaggetjes en bloemen.

Komende zondag wordt de 104de St. Gerardus Majellaprocessie gehouden.

Om 11.00 uur is er dan in de kerk een plechtige eucharistieviering met aansluitende processie door het versierde park. Omdat de weersverwachting voor zondag heel goed is, verwacht de organisatie enkele duizenden gelovigen in Overdinkel. Vorig jaar bij slecht weer viel de opkomst met net geen duizend deelnemers tegen.

In de aanloop naar de Gerardusprocessie worden diverse jeugdactiviteiten gehouden. Zo zijn er donderdag, vrijdag en zaterdag (aanvang 19.00 uur) vieringen in de Overdinkelse kerk voor kinderen en jongeren.

Voorafgaand aan deze viering zijn alle kinderen in de basisschoolleeftijd welkom in het Muziekhoes van Concordia aan de Hoofdstraat 66A. Vanaf 18.00 uur maken ze een presentje dat even later tijdens de viering in de kerk wordt wegggeven aan een medeparochiaan. Tijdens de processie kunnen kinderen vanaf 10.30 uur meedoen aan allerlei activiteiten. Ze krijgen het verhaal van Gerardus te horen, maar gaan ook knutselen, verven en brood bakken.

Oldenzaal e.o.