Volledig scherm
Actiecomité zet zich in voor behoud van bomen in laantje naast gemeentehuis van Losser © Eddy Oude Voshaar

Verzet tegen kap kastanjes in Losser

LOSSER - De actiegroep Behoud Historisch Laantje Losser legt zich niet zomaar neer bij de voorgenomen kap van vijf van de zes kastanjebomen in de Kerkstraat in Losser.

De groep wijst er op dat elders in het land kastanjebomen met succes zijn behandeld tegen de kastanjebloedingsziekte.

Vorige week maakte het Losserse college bekend dat uit onderzoek is gebleken dat vijf van de zes bomen gekapt moeten worden. Een van de bomen is zo ziek dat dat binnenkort al gebeurt. De andere vijf kunnen nog enkele jaren blijven staan, afhankelijk van de werkzaamheden in de Kerkstraat. Daarna worden ze alsnog gekapt.

„Wij willen onze grote bezorgdheid uitspreken dover het voornemen de bomen bij de Aloysiusschool te kappen”, schrijven de initiatiefnemers aan de gemeente Losser.  „De straat met de bomen verdient wat ons betreft een nominatie als het mooiste bomenlaantje van Twente.”

Behoud Historisch Laantje Losser pleit voor een ‘second opinion’ door een objectief bureau. Volgens de groep zijn op verschillende plaatsen in ons land kastanjebomen met succes behandeld  aan de kastanjebloedingsziekte. Daarbij worden de bomen ingepakt in een soort warmtedeken Met warm water wordt de bacterie die deze ziekte veroorzaakt gedood herstelt de boom zich vanzelf. 

Oldenzaal e.o.