Volledig scherm
Dankzij de oud ijzeractie van Ferdi de Boer (links) beleefde Wilma vrijdag haar luchtdoop boven Twente. © PR

Vliegreisje dankzij opbrengst oud ijzeractie in Losser

LOSSER - Dertig chronisch zieken, lichamelijk of geestelijk gehandicapte mensen beleefden vrijdag de dag van hun leven. Op vliegveld Twente kregen zij een vliegreis aangeboden door Ferdi de Boer uit Losser.

De oud-eigenaar van een groentezaak in Losser zamelt al jaren oud ijzer in. De opbrengst daarvan is bestemd voor goede doelen. Eerder dit jaar liet hij enkele luchtballonnen omhoog gaan met daarin mensen die het even niet makkelijk hebben. Vrijdag bezorgde hij dertig personen, kinderen en volwassenen, een bijzondere luchtdoop. Met medewerking van ervaren piloten van de Vliegclub Twente kregen zij allen een rondvlucht boven de regio aangeboden.

,,Het is ongelofelijk wat Ferdi voor elkaar krijgt", meent Erwin van der Woning, activiteitenbegeleider bij de Zorggroep Sint Maarten. ,,Hij laat onze ouderen stralen en weet er een feestje van te maken. Daarvoor zijn we hem dankbaar. De Boer zelf is ook tevreden over deze actie: ,,Deze kinderen en volwassenen een onvergetelijke luchtdoop te bezorgen en ze met een grote glimlach op hun gezicht uit het vliegtuig zien stappen, dat is mijn doel." Piloot Jan Kuipers had ook een prachtige dag: ,,Het is geweldig nom je hobby te mogen delen met onze gasten."

Oldenzaal e.o.