Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Volle bak in De Lutte bij natte maar sfeervolle Night @ the Bloemenbeek

DE LUTTE - Zoals voorspeld bleef het zaterdagavond niet droog tijdens Night @ the Bloemenbeek. Paraplu’s en poncho’s waren meer dan eens geen overbodige luxe. Maar dat kon het plezier van de bezoekers (ruim 700 verkochte kaartjes!) niet vergallen.

Elk jaar verzorgt de Sint Plechelmus Harmonie een openluchtconcert op een bijzondere locatie in De Lutte. Na het arboretum, het Lutterzand (Paviljoen) en het kerkenbos gebeurde dat vorig jaar in een grote schuur van de firma Volker. Een noodgreep omdat het slechte weer het noodzakelijk maakte om een alternatief te zoeken voor de eigenlijke locatie, de tuin van hotel Ros van Twente. Dit keer streek de harmonie neer in de achtertuin van het jubilerende Landhuishotel Bloemenbeek.

Hoewel de weersomstandigheden ook nu weinig zomers waren, kende het concert een sfeervolle ambiance. Vooral de chique frietkraam, aangekleed met strobalen, een oude tractor en patat in ouderwetse puntzakjes, was een lust voor het oog. Onder het alziend oog van een drone brengt de harmonie, bijgestaan door de gastsolisten Karin Hertsenberg en Ernst Daniël Smid, Duitstalige werken maar ook orkestrale uitvoeringen van Queen- en Bon Joviklassiekers. Voorzitter Roel Kortman is supertevreden: „Dit hadden we dus echt niet verwacht.”

Ook Daniël Smid heeft het reuze naar zijn zin. Hij blijft nog wat langer in De Lutte omdat hij ook is uitgenodigd voor het lokale ‘sigarengala’ en het ‘Gala van het Grote Genieten’. Daags na het concert meldden zich de eerste spelers van Shakhtar Donetsk in De Lutte. Dan is de concertzaal van zaterdagavond alweer omgetoverd tot trainingsveld voor de selectie van de Champions League-deelnemer uit Oekraine.

Volledig scherm
Ernst Daniel Smid tijdens Night @ the Bloemenbeek, het openluchtconcert van de Sint Plechelmus Harmonie in de achtertuin van het jubilerende Landhuishotel. © Reinier van Willigen
Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (42%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (50%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
996 stemmen