Volledig scherm
De toneelgroep Eensgezindheid bezorgt het dorp weer een leuke en gezellig avond. © Robin Hilberink

Voor een habbekrats naar Eensgezindheid in Overdinkel

In het eigen verenigingsgebouw ging gisteravond de klucht ‘Oarend, mien Lekkerbekkie!’ van Eensgezindheid in première.

Veel leden van de Overdinkelse toneelvereniging Eensgezindheid kregen het acteren met de paplepel ingegoten. Ze gingen als kind al met pa en ma mee naar repetities en uitvoeringen en stonden voordat ze het wisten zelf op het podium in het verenigingsgebouw. Dat is de kracht van en amateurvereniging die maar één ambitie heeft: het publiek een leuk avondje uit bezorgen. Dan hebben de spelersgroep en de hulptroepen daar omheen het zelf ook naar de zin.

Als een kaartje dan ook nog eens een habbekrats kost, hoeft de vereniging zich geen zorgen te maken over de verkoop. Die liep ook nu weer als een tierelier. Alsof het een reservering voor een Stonesconcert in de Kuip betrof, kregen sommigen pas na tientallen pogingen de kaartverkoper te pakken.

Uitverkocht

„De verkoop begon op een maandagmiddag om drie uur en ’s avonds waren alle zes voorstellingen uitverkocht. Voor het eerst hebben we dit keer een maximum gesteld aan het aantal kaarten, zestien per reservering”, aldus Brigitte Wigger, secretaris van de club en de laatste jaren ook regisseur. 

Een toegangskaartje kost 2,50 euro en dat maakt het ook voor gezinnen betaalbaar. Zes keer volle bak levert dus 1500 euro op. Vast pauzenummer is de verloting. „De prijzen kopen we zelf in”, vertelt Wiggers. „We kopen een paar pallets overgehouden kerstpakketten.”

Zo slaagt de vereniging er in om zelf de broek op te houden. Op de planken wordt dialect gesproken. „Geen Twents, maar Overdinkels”, benadrukt Wiggers. Dat is met name voor de jongere acteurs en de ene speler uit Losser, soms wel even wennen en oefenen. Een kniesoor die daar op let. „We zijn blij dat we in deze tijd nog jonge aanwas hebben”, stelt de regisseur.

Gisteren ging de klucht ‘Oarend, mien Lekkerbekkie!’ in première in het verenigingsgebouw en vanavond is de tweede uitvoering. Het stuk wordt daarna nog vier keer op de planken gebracht, 15, 16, 22 en 23 november. Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.00 uur.

Oldenzaal e.o.