Volledig scherm
De stallen in De Lutte zien er piekfijn uit. © Engelbert Heideman

Voor het koninklijk bezoek gaan de rijlaarzen even aan de kant

DE LUTTE - Er is wat afgepoetst de laatste dagen. In Almelo, Oud-Ootmarsum, Tilligte, De Lutte én in Oldenzaal. Alles wordt in paraatheid gebracht voor het bezoek van koning Willem- Alexander en koningin Maxima. Het gaat om een streekbezoek en dat betekent automatisch dat er weinig tijd is om een glimp van het paar op te vangen.

In Oldenzaal is die mogelijkheid er volop. Hoewel volop, de wandeling vanuit het Plechelmusplein naar het JW Racerhuis mag niet langer duren dan 10 minuten. Burgemeester Theo Schouten zal zijn uiterste best doen om die korte tijd hier en daar te rekken. Om koning en koningin te wijzen op het moois dat deze stad rijk is. En op bijzondere activiteiten door vrijwilligers, zoals het digitaliseren van het Twentse fotoarchief aan de Kerkstraat. Zeker is dat het paar er foto’s zal zien met bekende gezichten. Plaatjes van eerdere koninklijke bezoeken aan Oldenzaal. Een stukje herkenning tijdens dit bliksembezoek.

Ook Gert-Jan Bruggink, de springruiter, krijgt bezoek bij zijn stal De Oosterbrook in De Lutte. De redactie ging alvast een kijkje nemen, donderdag meer in de editie Noordoost-Twente.

Volledig scherm
Ook Pia-Luise Aufrecht, de vriendin van Gert-Jan Bruggink verheugt zich op het bezoek van het koninklijk paar. © Engelbert Heideman
Volledig scherm
Gert-Jan Bruggink hangt de vlag in top, zijn vriendin Pia-Luise Aufrecht en stalmanager Martin Engbers houden de ladder vast. © Engelbert Heideman

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (42%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (50%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
987 stemmen