Volledig scherm
De zendinstallatie die dinsdag werd ontmanteld en in beslag werd genomen. Foto: News United / Dennis Nengerman

Voor tweede keer in 3 dagen illegale zender in De Lutte uit de lucht

DE LUTTE - Ze konden opnieuw de boom in. Letterlijk. Een gespecialiseerd ontmantelingsbedrijf heeft donderdagavond voor de tweede keer deze week op verzoek van het Agentschap Telecom een illegale zender hoog uit een boom gehaald in De Lutte. Het gaat in dit geval om Wat Lup Dat Fain (95MHZ). Volgens het agentschap gaat het om dezelfde piraten.

Afgelopen dinsdagmiddag werd een zender gevonden op hetzelfde bosperceel van de Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten, nabij de Harinkweg en Haersmanweg.

Zelden te verhalen
Volgens een woordvoerster van het Agentschap Telecom zijn de aanzienlijke verwijderingskosten zelden te verhalen op de eigenaren van de zender.


Afgelopen dinsdagmiddag werd een zender gevonden op hetzelfde bosperceel van de Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten, nabij de Harinkweg en Haersmanweg. Volgens een woordvoerster van het Agentschap Telecom zijn de aanzienlijke verwijderingskosten zelden te verhalen op de eigenaren van de zender.

  1. Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    LOSSER - Met enkele zeer opmerkelijke keuzes heeft de VVD haar verkiezingslijst vastgesteld. Janice Meerenburgh (38) , die sinds enkele maanden lid is van de VVD, is de hoogste nieuwkomer op de derde plaats. Oud-CDA-er Gerald Aveskamp staat zesde op de lijst en het huidige raadslid Ron de Leeuw komt niet verder dan de zevende plaats. Harry Heegen voert de lijst aan. De commissieleden Nick Visschedijk (2e), Hans Hanterink (4) en Ilona van Dijk (5) houden ook uitzicht op een raadszetel. De VVD gaat uit van drie raadszetels en hoopt zelfs op vier. Harry Heegen: „Ons motto is 'met opgestroopte mouwen' en dat doen we met doeners. Commissieleden zijn beloond voor hun harde werk.”

Oldenzaal e.o.