Volledig scherm
Station Bad Bentheim © Werner Westdörp

Voormalig lachertje van Bad Bentheim uitgeroepen tot station van het jaar

BAD BENTHEIM - Het station in Bad Bentheim, vlak over de grens bij De Lutte, is uitgeroepen tot het Duitse station van het jaar. Opvallend, aangezien het station niet lang geleden nog het mikpunt was van spot. 

Het station werd ‘beroemd’ doordat reizigers door een reconstructiemaatregel in 2016 door een raam moesten klimmen om het station te bereiken. Dat de stad gevoel voor humor heeft, werd duidelijk bij de heropening van het station in 2018. Het beroemde raam en de bijbehorende krantenkoppen over het raam werden geëxposeerd. “Het moet erger worden voordat het beter wordt”, meldt Volker Pannen, de burgemeester van Bad Bentheim, aan de Spiegel Online

Humor

Die humoristische benadering viel goed in de smaak bij de jury van de verkiezing rond het Duitse station van het jaar. “Van het doel van spot tot het rolmodel in Duitsland - dat is wat Bad Bentheim in slechts een paar jaar heeft bereikt met zijn volledig succesvolle treinstation”, aldus Dirk Flege, directeur van de lobbyvereniging.

Het station in Bad Bentheim kreeg daarnaast complimenten van de jury over het 'klantvriendelijke ontwerp’. Dit mede dankzij een lichte zithoek met comfortabele banken en de duidelijke informatie over reistijden.

Vorig jaar ging de titel naar het treinstation van Marburg in de Duitse deelstaat Hessen.

Oldenzaal e.o.