Volledig scherm
VVD'ers Lex Schukking (links vooraan), Monique van Haaf, Malik Azmani en Herman Pieper observeren vanaf de loopbrug over de A1/E30 de bewegingen van de vrachtwagenchauffeurs op Goede Vrijdag. Foto: Wouter Borre

VVD'ers observeren vrachtverkeer

DE LUTTE - Tweede Kamerlid Malik Azmani en provinciale statenlid Monique van Haaf van de VVD keken gistermorgen rond op de grensovergang Oldenzaal-autoweg.

Vanwege Goede Vrijdag mochten de internationale chauffeurs Duitsland niet in. Voorheen leidde dat tot flinke problemen en rijen vrachtwagens op de vluchtstrook langs de snelweg.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat durfde gistermorgen nog niet uit te spreken hoe het later op de middag en tegen de avond zou gaan. In elk geval was uit voorzorg de vluchtstrook langs het laatste stuk A1 tussen het riviertje De Dinkel en de grens afgezet en had Rijkswaterstaat digitale waarschuwingsborden geplaatst.

Azmani en Van Haaf waren uitgenodigd door voorzitter Herman Pieper van de statenfractie en fractieleider Lex Schukking van de VVD Oldenzaal. Insteek van beide Oldenzalers is al een aantal jaren de veiligheid op de bedrijventerreinen in deze regio te waarborgen. Niet zelden namen vrachtwagenchauffeurs vanwege het rijverbod in Duitsland op Duitse feestdagen de wijk naar onder meer de industrieterreinen in de buurt van de A1 in Oldenzaal. Gisteren werd daarom het nieuwe bedrijventerrein Jufferbeek-zuid in Oldenzaal afgesloten.

Meer in de krant van zaterdag.

Oldenzaal e.o.