Volledig scherm
© Lars Smook

VVD Losser heeft twijfels over opzet Sijbom

LOSSER - Harry Heegen, fractievoorzitter van de VVD in Losser, wil dat burgemeester Michael Sijbom tegemoet komt aan de wensen van de horeca.

De VVD-fractie in Losser wil dat burgemeester Michael Sijbom haast maakt met het opzetten van een proef om de openingstijden van de horeca een jaar lang vrij te laten. Een motie tot invoering van de proef werd dinsdag aangenomen in de gemeenteraad, maar burgemeester Sijbom wil eerst nader onderzoek doen. „Ik weet niet wat het is met de burgemeester”, aldus fractievoorzitter Harry Heegen van de VVD. „Hij lijkt er weinig zin in te hebben de motie uit te voeren. Sijbom haalt er zaken bij, die niets te maken hebben met de proef.”

Kritisch
Een kritische Heegen: „Wij hadden het liefst gezien dat die proef direct inging. Maar als we daar om hadden gevraagd in de raad, hadden we de andere partijen niet mee gekregen. Het onderzoek van Sijbom hoeft geen maanden te duren. Dat moet binnen enkele weken afgerond kunnen zijn. Dan kan de proef met de vrije openingstijden beginnen."

Serieus
Michael Sijbom heeft - zo laat hij telefonisch weten - de ambtelijke organisatie opdracht gegeven het onderzoek naar de horeca met voorrang af te werken. „Ik neem de motie heel serieus, maar zorgvuldigheid gaat boven snelheid. In de raad van december worden de resultaten van het onderzoek besproken. Net voor de zomer kwamen wij er pas achter dat de horeca zich in veel gevallen weinig meer aantrok van de het sluitingstijdstip van twee uur. Daar zijn we van geschrokken. Er moeten goede afspraken komen.”

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (40%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (52%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
831 stemmen