Volledig scherm

VVD wil duidelijkheid over projectmanager

LOSSER - De VVD-fractie in Losser wil in de raadsvergadering van 12 juni uitgebreid kunnen praten over aanstelling van projectmanager, die verantwoordelijk is voor begeleiden van project kulturhus.

De fractie van de VVD in Losser komt voor de komende raadsvergadering met een interpellatieverzoek over het inhuren van projectleider Henk van Hek, die is aangesteld als begeleider van het kulturhus. Een interpellatie maakt het mogelijk dat de hele raad mee praat over een nieuw aan de agenda toe te voegen onderwerp. De raad moet nog wel instemmen met het VVD-verzoek.

Aanbestedingsregels
Uit nader onderzoek zou zijn gebleken dat wethouder Jan Martin van Rees zich niet heeft gehouden aan aanbestedingsregels, zoals deze binnen de gemeente gelden en in februari 2014 door de raad zijn aangenomen. De VVD zegt te weten dat de ingehuurde projectleider nauwelijks ervaring heeft met een kulturhus en ook geen specialist is op dit gebied.

Kwaliteiten projectleider
De liberalen willen nu weten op basis van welke kwaliteiten het college voor deze projectleider heeft gekozen. De VVD wil ook weten of de keuze voor de projectleider is ingeven door het feit dat wethouder van Rees reeds ervaringen had met deze man uit hoofde van zijn eerdere functie als wethouder in Haaksbergen.

De VVD wil ook weten waarom de aanstelling niet nationaal of Europees is aanbesteed.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (42%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (50%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
996 stemmen