Volledig scherm

Waterschap doet onderzoeken naar verbrande weilanden Losser

Waterschap Vechtstromen is een uitgebreid onderzoek begonnen naar de oorzaak van de verbande weilanden in Losser

Er wordt door het waterschap Vechtstromen uitgebreid onderzoek gedaan naar de verbrande weilanden van twee boeren aan de Grensweg in Losser. De twee boeren liggen met hun bedrijf dicht bij het riviertje de Dinkel. Twee weken geleden stonden de weilanden blank, doordat de Dinkel buiten zijn oevers was getreden.

Nadat het water was weggezakt, zat er een grijze smurrie op de weilanden. Niet veel later was het gras compleet verbrand. Het waterschap heeft grondmonsters genomen. De uitslag daarvan is nog niet bekend. Het Waterschap kijkt niet alleen naar de aard van de vervuiling, maar zoekt ook uit waar die vandaan komt. Die kan vanuit Duitsland komen. Ook de mogelijkheid dat de rioolwaterzuivering niet goed heeft gefunctioneerd, wordt bekeken.

  1. Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    LOSSER - Met enkele zeer opmerkelijke keuzes heeft de VVD haar verkiezingslijst vastgesteld. Janice Meerenburgh (38) , die sinds enkele maanden lid is van de VVD, is de hoogste nieuwkomer op de derde plaats. Oud-CDA-er Gerald Aveskamp staat zesde op de lijst en het huidige raadslid Ron de Leeuw komt niet verder dan de zevende plaats. Harry Heegen voert de lijst aan. De commissieleden Nick Visschedijk (2e), Hans Hanterink (4) en Ilona van Dijk (5) houden ook uitzicht op een raadszetel. De VVD gaat uit van drie raadszetels en hoopt zelfs op vier. Harry Heegen: „Ons motto is 'met opgestroopte mouwen' en dat doen we met doeners. Commissieleden zijn beloond voor hun harde werk.”

Oldenzaal e.o.