Volledig scherm
Rob Wegdam (rechts) heeft grootse plannen voor een park waar sporters vanuit het hele land naar toe moeten komen

Wegdam krijgt steun van provincie voor ambitieus project in Losser

LOSSER - Rob Wegdam wil in Losser een project opzetten voor zowel de recreant als de topsporter.

Het enthousiasme van Wegdam is bijna onbegrensd. „Iedereen die ik hier over spreek, ziet het plan zitten. Dit concept zie je nergens. Niet qua opzet, met overnachtingen in ‘tiny houses’ - maar ook niet qua financiering. Het begint met het feit dat mensen graag de natuur in trekken om te sporten. En mooie natuur hebben we hier in de directe omgeving in overvloed.”

Rendabel
Sportnatuur moet een centrum worden voor topsporters, recreanten en mensen die (even) gezond willen leven. Het park moet gerealiseerd worden in Losser. Op een dertig hectare groot terrein langs de Honingloweg. „Losser had hier ooit woningbouw gepland, maar dat is van de baan. Met mijn plan maak ik de grond weer rendabel. Maar als het hier niet van de grond komt, dan weet de provincie nog wel andere locaties.”

Subsidie
Wegdam kreeg onlangs van de provincie 45.000 euro subsidie om zijn plan verder uit te werken. „Daar spreekt vertrouwen uit. Als dit ‘landt’ in Losser, dan krijgt het een geweldige impact. We willen mensen meerdere dagen naar Losser halen."

Wegdam bundelt alle sterke natuurlijke en sportieve punten van Noordoost Twente, zonder dat met de eerste aanzet tientallen miljoenen euro’s zijn gemoeid. „Vergelijk het daarom niet met Centerparcs of parken van De Roompot. We beginnen klein, met een centraal gebouw en daaromheen zo’n twintig ‘tiny houses’. Dat zijn kleine huisjes die je makkelijk kunt verplaatsen. In Engeland en de Scandinavische landen is dat al een grote rage. De grootste investering zit hem in de aanleg van de nieuwe natuur in dit gebied. Meer wateroppervlakte en meer bomen.”

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (40%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (52%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
857 stemmen