Volledig scherm
Kinderen hebben eierkoeken versierd met heksjes in het magische thema van de vakantiespelweek © Annina Romita

Zaandhoes Losser voor een week Simsala Sandbergh

LOSSER - Ontspannen klimmen kinderen in de bomen, gooien ze tennisballen en rennen ze over het zand bij Het Zaandhoes. Het scoutinggebouw is voor een week omgedoopt in het magische Simsala Sandbergh vanwege de vakantiespelweek van stichting Fundament.

De spelweek is traditioneel een week voor kinderen die niet op vakantie gaan. „Dat zijn er best veel. Uit de aanmeldingen blijkt dat tachtig procent niet op vakantie gaat. Sommigen wonen op een boerderij. Die mensen kunnen niet zomaar hun koeien achterlaten en op vakantie. Anderen hebben misschien het geld niet.”

  1. Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    LOSSER - Met enkele zeer opmerkelijke keuzes heeft de VVD haar verkiezingslijst vastgesteld. Janice Meerenburgh (38) , die sinds enkele maanden lid is van de VVD, is de hoogste nieuwkomer op de derde plaats. Oud-CDA-er Gerald Aveskamp staat zesde op de lijst en het huidige raadslid Ron de Leeuw komt niet verder dan de zevende plaats. Harry Heegen voert de lijst aan. De commissieleden Nick Visschedijk (2e), Hans Hanterink (4) en Ilona van Dijk (5) houden ook uitzicht op een raadszetel. De VVD gaat uit van drie raadszetels en hoopt zelfs op vier. Harry Heegen: „Ons motto is 'met opgestroopte mouwen' en dat doen we met doeners. Commissieleden zijn beloond voor hun harde werk.”

Oldenzaal e.o.