Volledig scherm
Ralph Benneker © Misset Horeca

Zilveren Koksmes voor Ralph Benneker (21) uit De Lutte

AMSTERDAM/DE LUTTE - Ralph Benneker van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte mag zich Nederlandse beste kok onder de 25 jaar noemen. Op de Horecava in Amsterdam kreeg de 21-jarige inwoner van De Lutte woensdag het Zilveren Koksmes uitgereikt.

Het Zilveren Koksmes wordt jaarlijks op de Horecava uitgereikt aan de beste jonge koks onder de 25 jaar. Benneker streed in de wedstrijd tegen zeven andere deelnemers. „Ik wist dat het lekker ging, maar je weet natuurlijk niet wat de andere kandidaten doen”, aldus de opgetogen Lutternaar.

De jonge deelnemers moesten in de strijd een amuse en een driegangendiner bereiden.  Daarbij moesten ze onder meer kalfslende, kalfszwezerik en kalfshart in hun gerechten verwerken.

Jury

De culinaire creaties werden beoordeeld door een vierkoppige jury, die daarbij lette op smaak, maar ook op onder andere presentatie, bereiding en hygiëne. De jury is enthousiast over Benneker: „Ralph zorgde voor spannende gerechten en dat zelfs zonder fouten te maken. Al was het eerst nog redelijk nek-aan-nek tussen de nummer 1 en 2, maar na het dessert was er geen twijfel meer mogelijk over deze winnaar.”

Benneker gaat niet alleen naar huis met de titel ‘Nederlands Kampioen Jonge Koks 2019’, het Zilveren Koksmes, een Gouden medaille en een oorkonde, maar ook met onder meer een cheque ter waarde van 500 euro, kokskleding van Chaud Devant en een messenkoffer van Wüsthof.

Tweede Lutternaar

Het Zilveren Koksmes werd vorig jaar ook al gewonnen door een inwoner van De Lutte. Sebastiaan Schreuder, eveneens werkzaam bij De Bloemenbeek, nam de prijs in 2018 in ontvangst.

Volledig scherm
Ralph Benneker © Misset Horeca

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (69%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (11%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (21%)
1823 stemmen