Volledig scherm
PREMIUM
Gemeentehuis in Losser © Lars Smook

Zorgen over kosten gezondheidszorg in Losser

LOSSER - Het huishoudboekje van Losser ziet er, ondanks een tekort dit jaar, op de langere termijn rooskleurig uit. De gemeente toonde zich donderdag bij de presentatie van de Voorjaarsnota echter bezorgd over de zorgkosten, en vooral de jeugdzorg, die voorlopig nog rode cijfers veroorzaken.

De Voorjaarsnota is nieuw voor Losser. Het document, dat op korte termijn in commissie en gemeenteraad wordt besproken, biedt inzicht in de lopende begroting, met dit jaar een tekort van ruim 288.000 euro, en richt het vizier op toekomstige ontwikkelingen in Losser. Het stuk bevat vanwege de pas voltooide coalitieonderhandelingen tussen CDA, VVD en D66 nog geen gedetailleerde politieke keuzes uit het recente collegeakkoord.

  1. Zonnige begrotingen in gemeenten Losser en Dinkelland
    PREMIUM

    Zonnige begrotin­gen in gemeenten Losser en Dinkelland

    LOSSER/DENEKAMP - Na Oldenzaal, afgelopen maandag, hebben ook de gemeenteraden van Losser en Dinkelland (allebei dinsdag) ingestemd met de gemeentebegroting. En net als in Oldenzaal gebeurde dat in Losser en Denekamp met algemene stemmen. Vreemd was dat niet, de economie draait als een tierelier en dat heeft ook positieve gevolgen voor de begrotingen van de gemeenten. Er hoefden geen pijnlijke keuzes gemaakt te worden voor een sluitende begroting en er is (genoeg) geld om te investeren.

Oldenzaal e.o.