Volledig scherm
Bert Kwadijk is op non-actief gesteld door de raad van toezicht van de Zorggroep Sint Maarten. © Zorggoed Sint Maarten

Zorggroep Sint Maarten zet algemeen directeur Bert Kwadijk op non-actief

OLDENZAAL - De Raad van Toezicht van Zorggroep Sint Maarten heeft algemeen directeur en bestuurder Bert Kwadijk op non-actief gezet. Volgens Sint Maarten is het draagvlak voor Kwadijk volledig weggevallen.

Dit onderzoek kwam er na interne signalen over het functioneren van de bestuurder. Ed Notenboom, divisiedirecteur en Marc Droste (concern controller) zijn benoemd tot waarnemend bestuurders.

De raad van toezicht benadrukt dat het genomen besluit geen gevolgen heeft voor de continuiteit en kwaliteit van de zorg en diensten aan haar clienten. De raad van toezicht zal verder extern onderzoek verrichten naar de situatie en zich op korte termijn buigen over de invulling van de raad van bestuur.

Voorzitter Liesbeth Karsten van de Zorggroep Sint Maarten geeft aan dat naar aanleiding van de interne signalen en het daaropvolgende onderzoek er een gesprek heeft plaats gevonden met Kwadijk. „Daarbij is hem te verstaan gegeven dat hij onvoldoende functioneert en dat er geen draagvlak is voor zijn aanblijven.”

Karsten geeft, om speculaties in de kiem te smoren, aan dat uit het onderzoek geen strafbare feiten naar voren zijn gekomen. „Ik veronderstel niet dat het tot een strafzaak komt”, zegt ze.

Kwadijk was sinds 2003 directeur van het Verpleeg en Verzorgingshuis Twente Oost (VVTO), waarbij zes verzorgingshuizen in Noord-Oost Twente fuseerden. Daarvoor was hij al directeur al van St. Maartens Stede en Oldenhove in Losser. VVTO werd in 2005 omgedoopt tot Zorggroep St. Maarten. Deze instelling bestaat inmiddels uit zeventien verpleeginstellingen in Noord-oost Nederland. Het personeel is gistermiddag over het besluit van de Raad van Toezicht ingelicht.

Oldenzaal e.o.