Nathalie Baartmaneditie bijlage     Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20181003
Volledig scherm
PREMIUM
Nathalie Baartman editie bijlage Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20181003 © Carlo ter Ellen DTCT

Dus geachte NAM, van onze ‘oale groond’ blijf je af

columnVoor wie het nog niet wist. De NAM,  Nederlandse Aardolie Maatschappij, het bedrijf dat Groningen in trilstand zette, spuit dagelijks drie miljoen liter giftig afvalwater in de Twentse bodem. In lege gasvelden welteverstaan. Drie miljoen liter. 

 1. ‘Ik hoef in het theater slechts ‘Almelo’ te spreken en het publiek gniffelt’
  PREMIUM
  column

  ‘Ik hoef in het theater slechts ‘Almelo’ te spreken en het publiek gniffelt’

  Beste gemeente Almelo, ik snap dat u behept bent met een minderwaardigheidscomplex. Enschede is nog altijd uw grote, succesvollere broer. Ook uw achterneef Hengelo staat van oudsher in een florissanter daglicht. Ik, als cabaretière, ben op de hoogte van uw uiterst lage hitnotering in de lijst der populaire steden. Ik hoef in het theater slechts ‘Almelo’ te spreken en het publiek gniffelt. Al dan niet met dank aan Finkers.
 2. De vrouw die Peters hand vasthield
  PREMIUM
  Column

  De vrouw die Peters hand vasthield

  Nederland is een zorgvuldig opgemaakte vrouw met enorme aambeien. Een land dat het aan de oppervlakte aardig doet, maar bij nader onderzoek blijkt er aan de onderkant iets goed mis te gaan. Noem het de georganiseerde misdaad. Het schijnt hardnekkig te zijn. Aangezien ik het leven te leuk vind om deel te nemen aan criminele grimmigheden, snap ik niks van dit schurkencircuit. ‘Jongens, hou op met die duistere zaken en ga gitaar spelen voor je oma!’ Ach ja, mijn verstokte naïviteit is nooit vervangen door fris realisme.