Enschede - Nathalie Baartman voor nieuwe column in Z katern.editie bijlage     Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20181003
Volledig scherm
PREMIUM
Enschede - Nathalie Baartman voor nieuwe column in Z katern. editie bijlage Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20181003 © Carlo ter Ellen DTCT

‘Ik hoef in het theater slechts ‘Almelo’ te spreken en het publiek gniffelt’

columnBeste gemeente Almelo, ik snap dat u behept bent met een minderwaardigheidscomplex. Enschede is nog altijd uw grote, succesvollere broer. Ook uw achterneef Hengelo staat van oudsher in een florissanter daglicht. Ik, als cabaretière, ben op de hoogte van uw uiterst lage hitnotering in de lijst der populaire steden. Ik hoef in het theater slechts ‘Almelo’ te spreken en het publiek gniffelt. Al dan niet met dank aan Finkers.

 1. Niet ieder mens heeft een verfijnd geweten
  PREMIUM

  Niet ieder mens heeft een verfijnd geweten

  Na een korte rondvraag bleek niemand in mijn omgeving ooit ergens een kaars in gestoken te hebben. Laat staan een waxinelichtje. Zelfs niet in een neusgat. Ook ik ben nooit initiator van zulke activiteiten geweest. Integendeel. Dat komt door mijn moeder. Die riep vroeger bij elke autonome handeling die ik wilde verrichten: ‘Pas op. Niet doen, Nathalie. Dat gaat mis.’ Tussen mij en de grote wereld lag Borne als een oase van veiligheid. Zodoende werd ik een soort Roodkapje dat de wolf niet tegenkwam.