Nathalie Baartman
Volledig scherm
PREMIUM
Nathalie Baartman © Carlo ter Ellen DTCT

Lekker sjokken tegen het bokken

columnDaar gaan we weer. Lockje Down ligt op de loer. Ik zet me schrap. Dat wordt weer sjokken door Borne. Praatjes maken met andere mokkende sjokkenden. ‘Sjok je ook zo veel? Ik sjok me rot, joh. Ik ook.’ Met of zonder avondklok: ik sjok. Die tekst kan zo op een mok. Het is sjokken tegen het bokken. Tegen het binnenshuis samenhokken. Tegen de waterpokken. O nee, dat is een ander virus.

 1. Hartkloppingen van schaaltje couscous
  PREMIUM

  Hartklop­pin­gen van schaaltje couscous

  Angsten komen voor in vele vormen. Voor bijna alles bestaat een fobie. Iemand die lijdt aan batrachofobie is bang voor kikkers. En als je vreest voor vrijdag de dertiende heb je paraskavedekatriaphobia. Dat is dubbel erg, want dan moet je drie weken oefenen voordat je je eigen angst fatsoenlijk uit kan spreken. Wanneer je lachonobie hebt, ben je bang voor groenten. Ik heb nog nooit een boosaardige bloemkool ontmoet. Maar dit terzijde. Iedereen z’n eigen angst.
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.