Nathalie Baartman editie bijlage     Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20181003
Volledig scherm
PREMIUM
Nathalie Baartman editie bijlage Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20181003 © Carlo ter Ellen DTCT

Waar gaat het heen met de mens dezer dagen?

Je zou de mensheid in twee categorieën kunnen opsplitsen. De eerste is tot Kerstmis verzekerd van zorgeloos poepen. De tweede categorie heeft reepjes Tubantia aan de wc-rolhouder hangen. 

Natuurlijk behoor ik tot de tweede categorie. En het blijkt zeer bevrijdend te zijn om de boel schoon te vegen met de laatste woorden van Wiebes: ‘Zzp’ers hebben zelf risico genomen.’ Klinkt als: eigen schuld, dikke bult. Een uitspraak die ik met één druk op de knop graag doorverwijs naar het riool.

 1. Borne, voorlopig het rampgebied van Twente
  PREMIUM
  COLUMN

  Borne, voorlopig het rampgebied van Twente

  Toen ik hoorde dat het coronavirus in Borne was gearriveerd, belde ik meteen mijn ouders. Die namen niet op. Dit vond ik vrij beangstigend. Ik vreesde dat mijn vader mijn moeder in quarantaine had gedaan in het kippenhok. Dat ze daar volledig ingesmeerd met desinfecterende handgel onder een dekentje lag. Met een kommetje rijst. Zoiets is in Litouwen ook gebeurd. Daar heeft een man z’n echtgenote opgesloten in de badkamer, omdat ze contact had gehad met iemand die iemand kende, die iemand kende die in het buitenland was geweest. Of zoiets. Waarschijnlijk had ze gezwaaid vanuit de verte. De vrouw bleek niet besmet te zijn.