Volledig scherm
De competitiewedstrijden Sparta Rotterdam - ADO Den Haag en FC Emmen - FC Twente worden mogelijk al komende week ingehaald. © BSR Agency

Afgelast duel FC Twente mogelijk komende week al ingehaald

De competitiewedstrijden Sparta Rotterdam - ADO Den Haag en FC Emmen - FC Twente worden mogelijk al komende week ingehaald. Deze duels stonden net als FC Utrecht - Ajax en AZ - Feyenoord voor zondag op het programma, maar zijn afgelast vanwege de naderende storm Ciara. 

,,Het is een mogelijkheid om Sparta - ADO en Emmen - Twente midweeks al te spelen, maar we zijn daarbij wel afhankelijk van de politie en de autoriteiten”, zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken bij de KNVB.

Komende week staan de kwartfinales van het bekertoernooi op het programma. AZ ontvangt woensdag NAC Breda en Ajax speelt uit tegen Vitesse. Een dag later komen FC Utrecht (uit tegen Go Ahead Eagles) en Feyenoord (tegen sc Heerenveen) in actie. Het wordt voor de KNVB een flinke uitdaging om een nieuwe datum te vinden voor de competitieduels Utrecht - Ajax en AZ - Feyenoord, omdat de clubs uit Amsterdam en Alkmaar ook nog actief zijn in de Europa League.