Volledig scherm
© BSR Agency

Ajax gaat trouwe fans mogelijk compenseren als eredivisie stopt

Ajax onderzoekt hoe het seizoenkaarthouders kan compenseren als de eredivisie niet meer wordt hervat. De landskampioen heeft dat alle jaarkaarthouders in een email laten weten.

,,Ajax begrijpt dat het definitief stoppen van de eredivisie natuurlijk niet het uitgangspunt is waar seizoenkaarthouders voor hebben betaald”, staat er in de email. ,,Er zal in overleg met de overige clubs worden bekeken of en hoe supporters tegemoet gekomen kunnen worden, terwijl het ook van belang is om te zorgen dat de eredivisie overleeft en ook Ajax zelf gezond blijft.”

Ajax riep de KNVB woensdagavond op de eredivisie niet meer te hervatten wegens de uitbraak van het coronavirus. De koploper van de eredivisie kreeg bijval van PSV en AZ. Ook PEC Zwolle, RKC Waalwijk en Fortuna Sittard willen dat het seizoen niet meer wordt hervat.

Als het seizoen nog wordt hervat, dan speelt de club nog tegen FC Twente, PEC Zwolle, Vitesse en VVV-Venlo in de Johan Cruijff Arena. Ajax riep de KNVB woensdagavond op de eredivisie niet meer te hervatten wegens de uitbraak van het coronavirus. De koploper van de eredivisie kreeg bijval van PSV en AZ. Ook PEC Zwolle, RKC Waalwijk en Fortuna Sittard willen dat het seizoen definitief wordt beëindigd.

De clubs uit de eredivisie en eerste divisie praten dinsdag met de KNVB over de gevolgen van de twee scenario’s waarmee de nationale voetbalbond werkt. Of het betaalde voetbal wordt hervat en afgerond voor 3 augustus. Of het seizoen in het betaalde voetbal is nu al voorbij.

De KNVB vindt het nog te vroeg om het betaalde voetbal nu al stop te zetten en houdt zich voorlopig aan de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Ook de UEFA wil dat zo veel mogelijk nationale competities in Europa afgemaakt worden. De Europese bond dreigt zelfs met sancties als competities nu al afhaken.

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.