Steven Bergwijn
Volledig scherm
Steven Bergwijn © BSR Agency

Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt. 

Rondom Bergwijn werd het half mei al onrustig, omdat Ajax naar hem informeerde bij zijn management. Tot een melding bij PSV kwam het overigens nooit. De leiding van PSV sprak zich direct uit tegen een transfer naar de Amsterdammers en deed dat via verklaringen van trainer Mark van Bommel en technisch manager John de Jong. Bergwijn zelf nam de twijfel met een verklaring op de website van PSV niet helemaal weg, maar heeft dat nu wel gedaan. Niet alleen Ajax was geïnteresseerd, maar een heel contingent buitenlandse clubs van allerlei pluimage. Hij blijft PSV echter trouw. 

Lozano

Zijn contractverlenging was een van de belangrijkste opdrachten die De Jong voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september nog restte, net als de contractverlenging van Donyell Malen. Hirving Lozano is in principe verkocht en ook daarmee is een stuk duidelijkheid ontstaan. Derrick Luckassen, Bart Ramselaar en Trent Sainsbury mogen nog vertrekken en hebben nog vijftien dagen om een nieuwe club te vinden. Lukt dat niet, dan moeten ze op trainingen de concurrentie bij PSV aangaan om hun situatie te doen kenteren. Die lijkt uitzichtloos, tenzij er blessures ontstaan of iets geks gebeurt. 

Wat PSV nog rest, is misschien het toevoegen van een nieuwe nummer tien aan de selectie (mogelijk Ritsu Doan). Daarnaast wellicht nog het halen van een ervaren type-breekijzer of een zeer geroutineerde man voor het middenveld, die nu in de ploeg ontbreekt.