Volledig scherm
Hendrie Krüzen was bij Ajax assistent van Peter Bosz. © ProShots

Almeloër Hendrie Krüzen nieuwe assistent bij Jong Oranje

ALMELO - Hendrie Krüzen (53) wordt de nieuwe assistent-trainer bij Jong Oranje. Krüzen vervangt Paul Bosvelt die de functie niet meer kon combineren met zijn baan als technisch manager van Go Ahead Eagles. 

Krüzen sluit maandag gelijk aan als de selectie van bondscoach Erwin van de Looi bij elkaar komt ter voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Jong Engeland (6 september) en Jong Schotland (11 september).

,,Hendrie is volgens ons, in de rol van assistent-trainer, een hele goede aanvulling op de technische staf van Jong Oranje’’, aldus directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma, die eerder bij Heracles samenwerkte met Krüzen. ,,Met hem halen we iemand met veel nationale en ook internationale ervaring binnen. Wij denken dat hij samen met Erwin en de rest van de staf onze talenten verder kan brengen."

Krüzen kijkt uit naar de uitdaging bij Jong Oranje. ,,We hebben een zware, maar zeker geen onmogelijke uitdaging om ons te kwalificeren voor het EK 2019 in Italië en San Marino. Ik heb er vertrouwen in dat wij samen met de staf en spelers iets moois kunnen gaan neerzetten."

Krüzen, vijfvoudig international voor het Nederlands elftal, was de afgelopen jaren de vaste assistent van Peter Bosz bij Heracles, Vitesse, Ajax en Borussia Dortmund. Eerder werd Hedwiges Maduro al als tweede assistent aangesteld bij Jong Oranje. De voormalig international loopt stage.