Volledig scherm
Giovanni van Bronckhorst © ANP Pro Shots

AZ schietschijf van Feyenoord onder Van Bronckhorst

Tonny Vilhena maakte gisteren de 250ste treffer onder Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. Door twee doelpunten van Sam Larsson en één van Robin van Persie stond de teller na de wedstrijd tegen VVV (4-1) op 253 doelpunten.

Van die goals vielen er 146 in de Kuip. De overige 107 werden buitenshuis gescoord. Onder Van Bronckhorst was Feyenoord het meest trefzeker tegen AZ (21), gevolgd door Excelsior (20) en Heerenveen (19). Tegen Ajax (5) waren de doelpunten onder zijn leiding beduidend schaarser.

Van Bronckhorst zit al 116 eredivisiewedstrijden op de bank van Feyenoord. Nicolai Jørgensen was daarin met 33 goals het vaakst trefzeker. Dirk Kuyt maakte er 31. De top drie wordt gecomplementeerd door een tweetal. Steven Berghuis en Jens Toornstra maakten er beide 28.

  1. Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Trainer Leonid Sloetski van Vitesse ziet de return tegen FC Groningen, morgen in Arnhem, in de halve finales van de play-offs om Europees voetbal met vertrouwen tegemoet. ,,Ik geef ons een goede kans, de spelers gaan alles geven'', zegt de Russische coach. ,,We moeten dominanter en agressiever zijn. Je krijgt te maken met een tegenstander die gaat verdedigen. Zij gaan tegenhouden, wij gaan aanvallen en op zoek naar een doelpunt.''