Steven Berghuis.
Volledig scherm
Steven Berghuis. © BSR Agency

Berghuis in aanloop naar PSV-uit: ‘Titelrace? Ik vind zeven punten achterstand nog heel veel’

Super SundaySteven Berghuis vindt niet dat het moment al is aangebroken om Feyenoord bij de titelkandidaten te scharen. De Rotterdammers gaan zondag (14.30 uur) op bezoek bij PSV. 

,,Ik vind zeven punten achterstand op Ajax nog altijd heel veel’’, zegt Feyenoord-captain Berghuis, die dit seizoen al goed is voor 18 doelpunten en 10 assists in 35 wedstrijden in alle competities. ,,Dan moeten zij in drie wedstrijden wat laten liggen en wij moeten die wedstrijden wel winnen.’’

Maar stel dat Ajax zich thuis laat verrassen door AZ en Feyenoord wint in Eindhoven van PSV? ,,Dan nog denk ik dat je pas eind maart echt kan spreken over een titelrace met drie clubs’’, zegt Berghuis. ,,Wij moeten eerst maar eens een resultaat halen tegen PSV. ik denk dat het fiftyfifty is tussen beide clubs. Wij hebben een mooie serie neergezet, maar zij spelen thuis.’’

Feyenoord won op 15 december 2019 in De Kuip dankzij een hattrick van Berghuis nog met 3-1 van PSV, de club die de linksbenige rechtsbuiten afgelopen zomer nog probeerde te verleiden tot een overstap naar Eindhoven. Berghuis besloot echter in Rotterdam te blijven, waar hij een verbeterd contract kreeg. 

Stand aan kop eredivisie:
1. Ajax 23 - 53 punten (doelsaldo +45) 
2. AZ 23 - 50 punten (doelsaldo +31) 
3. Feyenoord 23 - 46 punten (doelsaldo +13) 
4. PSV 24 - 45 punten (doelsaldo +25)

Programma Super Sunday
14.30 uur: PSV - Feyenoord
20.00 uur: Ajax - AZ 

  1. Podcast | ‘Als eredivisie sta je voor gek door gebrek aan eenheid’

    Podcast | ‘Als eredivisie sta je voor gek door gebrek aan eenheid’

    Er gebeurt zoveel in voetballand, dat het tijd is om het terugblikken even vooruit te schuiven en een blik op de actualiteit te werpen. In deze AD Voetbalpodcast hebben Ajax-watcher Freek Jansen, PSV-watcher Maarten Wijffels en Feyenoord-watcher Mikos Gouka het onder leiding van Hidde van Warmerdam over het gebrek aan eenheid in de Eredivisie, de verschillende meningen over doorspelen of niet, de situatie in de Premier League en Duitsland als gidsland.