Betekent claim Jordania het einde van FC Den Bosch?

RechtszaakAls de rechter toestaat dat Kakhi Jordania beslag mag leggen op een bankrekening van FC Den Bosch, dan is het voortbestaan van de club in gevaar. 

Door Max van der Put 

Dat betoogde de advocaat van de club woensdagochtend tijdens de rechtszaak die Jordania heeft aangespannen. Een faillissement is aannemelijk, omdat eventuele andere investeerders dan ook niet meer geneigd zijn om in te stappen. Momenteel bedraagt het begrotingstekort voor het komende seizoen 1,6 miljoen euro, zo werd duidelijk. De club moet bij de KNVB voor 26 augustus een sluitende begroting indienen.

Jordania was zelf niet aanwezig in de rechtbank omdat hij vreesde voor een mediacircus. Zijn advocaat beweerde dat Jordania 810.000 euro van FC Den Bosch tegoed heeft; de club beweert dat er na het verrekenen van alle kosten juist een bedrag van 34.000 euro door Jordania een FC Den Bosch moet worden overgemaakt. Daarbij komen dan nog de salariskosten voor spelers die het afgelopen jaar met instemming van Jordania zijn aangetrokken.

De uitspraak van de rechter volgt binnen een week.

Volledig scherm
Kakhi Jordania. © Soccrates/BSR Agency
  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.