Volledig scherm
Sander Boschker, oud-doelman FC Twente. © Pim Ras

Boschker: Het was een klotejaar

Clubheld Sander Boschker stond bijna met tranen in zijn ogen, nadat FC Twente de titel pakte in de Keuken Kampioen Divisie. ,,We zijn van ver gekomen", zei de oud-doelman van de Tukkers tegen FOX Sports.

,,Als je alle vreugde ziet bij de mensen na een jaar vol ellende, dan moeten we enorm van dit moment genieten", zei Boschker. ,,Je hebt gezien hoe moeilijk we het hebben gehad en van hoever we zijn gekomen.” 

Net als aanvoerder Wout Brama vond ook de oud-keeper dat FC Twente terug is op het niveau waar het hoort: de eredivisie. ,,Misschien was het voetbal niet altijd geweldig en sprankelend. Als je blijft winnen en de concurrentie morst punten, dan verdien je die titel gewoon.” 

  1. Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresenteerd’
    Degradatie Excelsior

    Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresen­teerd’

    Interim-coach Ricardo Moniz trok zich de degradatie van Excelsior behoorlijk aan. De Rotterdammer trad begin april aan als opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Moniz ging vol energie van start op Woudestein, maar kwam bedrogen uit. De ontoereikende remise op eigen veld in de return van de play-offs tegen tien man van RKC Waalwijk (1-1) betekende het einde van Excelsior in de eredivisie en waarschijnlijk ook van het dienstverband van Moniz bij de Rotterdamse club.