Daniëlle van de Donk in actie tegen Tsjechië.
Volledig scherm
Daniëlle van de Donk in actie tegen Tsjechië. © Pro Shots / Remko Kool

Daniëlle van de Donk na operatie zeker vier maanden uit roulatie

Daniëlle van de Donk komt voorlopig niet in actie. De Oranje-international liep vorige week in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië een blessure op aan haar rechterbeen en heeft zich dinsdag in Nederland laten opereren. Haar club Olympique Lyon meldt dat Van de Donk minimaal vier maanden moet revalideren.

 1. Parsons’ eerste fase bij Oranjevrouwen toont aan dat het voor hem een hels karwei wordt
  PREMIUM

  Parsons’ eerste fase bij Oranjevrou­wen toont aan dat het voor hem een hels karwei wordt

  Ternauwernood sleepten de Oranjevrouwen er een gelijkspel uit bij Tsjechië (2-2). Maar wat beklijft, is het zeer moeizame voetbal onder de nieuwe bondscoach Mark Parsons, die nu al in een heel benarde situatie zou zitten in de WK-kwalificatie als Stefanie van der Gragt niet in blessuretijd raak kopte. De positieve energie die jaren om het zeer succesvolle elftal hing, is op dit moment ver te zoeken.
 2. Hoe kleine tips Wim Jansen huidige trainers inspireren: ‘Wim leerde me om altijd op je voorvoeten te staan’
  PREMIUM
  Kijk op Voetbal

  Hoe kleine tips Wim Jansen huidige trainers inspireren: ‘Wim leerde me om altijd op je voorvoeten te staan’

  Maarten Wijffels verkeert als jeugdspeler en journalist al bijna een leven lang in het Nederlandse profvoetbal. In Kijk op voetbal signaleert hij de laatste trends, ontwikkelingen en andere opmerkelijke zaken op de velden van wereldsport nummer 1. Vandaag: het overlijden van Wim Jansen en wat hij betekent voor de huidige trainers. ,,Wim leerde me: sneller handelen is geen kwestie van sneller spelen, maar van eerder kijken.‘’