28 november 1995: Ajax viert de winst van de wereldbeker. Links Danny Blind, met onder meer de nu weer in Amsterdam werkzame Marc Overmars, Edwin van der Sar en Winston Bogarde (5).
Volledig scherm
PREMIUM
28 november 1995: Ajax viert de winst van de wereldbeker. Links Danny Blind, met onder meer de nu weer in Amsterdam werkzame Marc Overmars, Edwin van der Sar en Winston Bogarde (5). © ANP

Danny Blind over wereldbeker met Ajax in 1995: ‘Het doet bij Scolari nog steeds pijn’

InterviewExact 25 jaar geleden schoot Danny Blind (59) de winnende penalty tegen Gremio binnen om Ajax, dat vanavond Emmen bezoekt, aan de wereldbeker te helpen. De halve basisploeg van toen werkt nog in Amsterdam. ,,Onze spelers dachten toen al een stap vooruit”, weet de matchwinner uit Tokio.

 1. Uitblinker Midtsjø neemt AZ bij de hand: ‘Hij laat onnavolgbare dingen zien en kan nog veel beter’

  Uitblinker Midtsjø neemt AZ bij de hand: ‘Hij laat onnavolgba­re dingen zien en kan nog veel beter’

  AZ-trainer Pascal Jansen heeft aan de vooravond van het treffen met FC Utrecht mooie woorden over voor middenvelder Fredrik Midtsjø. De Noor was in de gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord belangrijk voor AZ met onder andere een sublieme assist op Myron Boadu. ,,Fredrik heeft tegen Feyenoord onnavolgbare dingen laten zien. Aan de bal en ook zonder de bal. Hij is zo belangrijk voor ons.”
 1. Skydivers testen moeilijkste alpineski-uitdaging ter wereld
  Play

  Skydivers testen moeilijk­ste alpineski-uitdaging ter wereld

 2. Samenvatting | sc Heerenveen - Feyenoord
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | sc Heerenveen - Feyenoord

  27 januari