Jasper van Heertum juicht na de 1-0 tegen Excelsior.
Volledig scherm
Jasper van Heertum juicht na de 1-0 tegen Excelsior. © Pro Shots / Stefan Koops

De Graafschap klopt Excelsior, FC Emmen wint bij NAC

De Graafschap heeft weer aansluiting gevonden bij de top van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg uit Doetinchem klopte nummer 2 Excelsior in een boeiend gevecht (3-1). NAC verloor enkele dagen na de oorwassing bij Jong Ajax (6-3) opnieuw. Nu was eredivisiedegradant FC Emmen in Breda te sterk: 1-2.

 1. Als oer-Feyenoorder Wim Jansen zijn auto parkeert, doet hij dat het liefst bij het portret van Coen Moulijn
  PREMIUM
  voorpublicatie

  Als oer-Feyenoor­der Wim Jansen zijn auto parkeert, doet hij dat het liefst bij het portret van Coen Moulijn

  Wim Jansen geldt als een oer-Feyenoorder, misschien wel de beste ooit. Op 28 oktober wordt hij 75 jaar en verschijnt zijn biografie ‘Meesterbrein’, geschreven door journalist Yoeri van den Busken. We publiceren alvast een hoofdstuk, over zijn jeugd. Wims favoriete plek was de stoep aan de overkant van hun huis, bij een dikke elektriciteitspaal. ‘Die was rond, waardoor je nooit precies wist hoe die bal bij je terugkwam. Je moest snel reageren, anders lukte het niet. Op zondag gingen de mensen naar de kerk, behalve ik. Stond ik in mijn eentje tegen die paal te schieten.’
 2. NAC-spits Seuntjens moet vrezen voor schorsing na kritiek op Nijhuis: ‘Excuses voor mijn taalgebruik’
  Video

  NAC-spits Seuntjens moet vrezen voor schorsing na kritiek op Nijhuis: ‘Excuses voor mijn taalge­bruik’

  NAC-spits Ralf Seuntjens liet gisteravond na het verloren duel met Volendam (1-0) geen spaan heel van arbiter Bas Nijhuis. De routinier was gekrenkt dat de scheidsrechter uit Twente vroeg in de tweede helft een treffer van de ‘Seun of God’ had afgekeurd. ,,Als een scheidsrechter van 24 jaar dit doet, wordt hij volgende week naar de hoofdklasse gestuurd", spuwde Seuntjens zijn gal in BN/De Stem.