Volledig scherm
PREMIUM
Hugo Borst. © AD

De koning van de inefficiency

ColumnColumnist Hugo Borst stoorde zich gisteren opnieuw aan Dennis Johnsen, de Noorse linksbuiten die dit seizoen door PEC Zwolle wordt gehuurd van Ajax. 

Quote

Hoe raak je zo’n gozer? Ik denk zijn Playstati­on afpakken en een flink pak voor zijn broek geven

Hij deed het weer.

Dennis Johnsen deed het (vloek van de columnist) weer, in de Galgenwaard dit keer. Een voorzet achter het standbeen. En die voorzet van Dennis Johnsen ging achter.

Zegt die naam u niets? Houden zo. Vroeger zou ik Dennis Johnsen een gigantische kutvoetballer hebben genoemd, maar de jaren gaan tellen, een mens wordt milder: hij is een speler you love to hate.

Eigenlijk is ie te onbelangrijk voor een column. Maar ik heb ‘m nodig als contrast.

Dennis Johnsen dus. Linksbuiten van PEC Zwolle. Ze hebben ‘m gehuurd van Ajax. Die kochten ‘m twee jaar geleden van Heerenveen.

Dat was raar. Dennis Johnsen had 13 wedstrijden voor Heerenveen gespeeld toen Ajax de Noor kocht. Voor een hoop geld: twee miljoen euro voor 0 assists, 0 goals. Er hadden best alarmbellen mogen afgaan bij scouts en directie van Ajax.

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.