Gareth Southgate
Volledig scherm
Gareth Southgate © BSR Agency

Engeland regeert seizoen met straffe hand

Misschien wel 20.000 Engelse supporters komen donderdag naar Guimarães om hun nationale ploeg te steunen tijdens de halve finale van de Nations League tegen het Nederlands elftal. Zij geloven weer in succes. Het vaak aangename klimaat en relatief goedkope bier maken een tripje naar Portugal ook aantrekkelijk.

 1. Getergde Ten Hag: ‘Het ligt aan onszelf of we die finale winnen’
  Bekerfinale

  Getergde Ten Hag: ‘Het ligt aan onszelf of we die finale winnen’

  Ajax-trainer Erik ten Hag vreest niet dat zijn spelers zondag tijdens de bekerfinale nog last hebben van het verloren tweeluik met AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. ,,Natuurlijk doet het nog pijn bij ons”, zei hij over het gelijkspel van donderdag in Rome (1-1). ,,Maar we zijn getergd en gemotiveerd. We kunnen zondag een prijs winnen en die kans willen we grijpen. Daarvoor willen we alles opzijzetten. We gaan die uitdaging aan, dat merk ik aan mijn spelers.”
 2. David Endt hoopt op ‘Andy van der Meijde-momentje’ van Ajax in Rome

  David Endt hoopt op ‘Andy van der Meij­de-momentje’ van Ajax in Rome

  David Endt zat op 19 maart 2003 als teammanager van Ajax naast de dug-out toen Andy van der Meijde zijn club in het uitduel met AS Roma na 36 seconden op weg naar de kwartfinales van de Champions League pegelde. ,,Ik zag die bal van onderaf klimmen naar de bovenhoek”, weet hij nog. ,,Die keeper was kansloos. En toen dat ‘schuttersgebaar’ van Andy. Normaal hoor je wel als een speler een treffer bijzonder wil vieren. Maar dit kwam voor mij uit het niets.”
 1. Einde training Pérez en Ocon na merkwaardig incident
  Play

  Einde training Pérez en Ocon na merkwaar­dig incident

 2. Nikita Mazepin crasht vlak voor einde ochtendtraining
  Play

  Nikita Mazepin crasht vlak voor einde ochtend­trai­ning