2 augustus 2019: met PEC Zwolle-Willem II begon het seizoen 2019-2020, maar komt er ook een volwaardig einde?
Volledig scherm
PREMIUM
2 augustus 2019: met PEC Zwolle-Willem II begon het seizoen 2019-2020, maar komt er ook een volwaardig einde? © BSR Agency

Eredivisie: stoppen of doorgaan? ‘Niet naar de kapper, maar wel met elf man op de reservebank’

VideoDe KNVB, de clubs en de Eredivisie CV volgen de koers van het RIVM, dat sportwedstrijden na 6 april vooralsnog niet verbiedt. Maar hoelang is het nog reëel om te wachten op een hervatting van de competitie?

Door Sjoerd Mossou

De onzekerheid regeert tijdens de coronacrisis overal, in tal van sectoren, dus ook in de voetbalwereld. De KNVB schetste richting de clubs deze week drie mogelijke scenario’s voor de komende maanden.

Grotendeels zonder publiek spelen in mei en juni, eventueel mét publiek spelen in de zomer, ofwel de competitie afblazen. Maar voorlopig zit iedereen in de wachtkamer. Spelers zitten thuis, clubbestuurders worstelen nog met legio vragen, de KNVB tracht te balanceren tussen belangen, verwachtingen en overheidsrichtlijnen.

  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.