Volledig scherm
FC Twente staat na de winst op PEC Zwolle keurig in de middenmoot. © ANP Sport
2
EINDE
1
  • Haris Vuckic 16'
  • Joel Latibeaudiere 25'
  • Reza Ghoochannejhad 61'

FC Twente vergroot zorgen PEC dankzij sterke eerste helft

FC Twente heeft thuis tegen PEC Zwolle een zwaarbevochten 2-1-overwinning geboekt. De thuisploeg was de eerste helft heer en meester, maar moest uiteindelijk nog diep gaan om de drie punten in de wacht te slepen.

Waar Twente door de overwinning opschuift naar de middenmoot (de promovendus staat nu tiende) worden de zorgen voor PEC Zwolle almaar groter. De ploeg van trainer John Stegeman zakt weg naar de zestiende plaats, onder de nacompetitiestreep.

Bekijk de samenvatting van FC Twente - PEC Zwolle (Premium).

PEC Zwolle maakte voor de rust een zwakke indruk, vooral in verdedigend opzicht. FC Twente strafte de kinderlijke fouten bij de bezoekers goed af. Na een kwartier liet linksback Kenneth Paal zich aftroeven door Joel Latibeaudiere. Uit diens voorzet kwam Haris Vuckic, die slim voor de slap dekkende Darryl Lachman opdook, met een fraaie voetbeweging tot scoren: 1-0.

Latibeaudiere zorgde daarna op curieuze wijze voor 2-0. Doelman Xavier Mous en Yuta Nakayama grepen niet in op zijn kopballetje, 2-0. Stegeman wisselde nog voor de rust de falende Paal. Dennis Johnsen was zijn vervanger.

Met de Noorse aanvaller was PEC Zwolle, dat in de eredivisie nog nooit won in Enschede, na de pauze de betere ploeg. Meer dan een treffer van Reza Ghoochannejhad, die raak kopte uit een corner, zat er echter niet in.

Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
FC Twente PEC Zwolle © AD