Volledig scherm
© Pro shots

Feyenoord niet blij met vervroegde lunchduels

eredivisieFeyenoord is in het conceptprogramma van de eredivisie komend seizoen voor drie zogenoemde lunchwedstrijden op zondag ingedeeld. Daar is de Rotterdamse clubleiding niet zo blij mee. De KNVB heeft namelijk het aanvangstijdstip van deze duels vervroegd van 12.30 uur naar 12.15 uur. 

Volgens Feyenoord moeten de supporters, die uit het hele land vandaan komen, daardoor nog vroeger van huis om tijdig bij de middagwedstrijd aanwezig te kunnen zijn. Feyenoord benadrukt dat de club wilde vasthouden aan het tijdstip van 12.30 uur. ,,Aan ons verzoek is helaas geen gehoor gegeven.''

De KNVB heeft de eerste wedstrijden op zondag vervroegd vanwege de invoering van de videoscheidsrechter (VAR). De verwachting is dat de wedstrijden hierdoor wat later zullen eindigen. Om 'overlapping' met de duels van 14.30 uur in de live-uitzending op televisie te voorkomen, is daarom voor deze aanpassing gekozen.
Feyenoord speelt volgens het conceptprogramma de volgende duels om 12.15 uur: AZ (uit) op 16 september, FC Utrecht (thuis) op 23 september en Excelsior (uit) op 3 februari 2019.