Volledig scherm
Sam Larsson in duel met Patrick Farkas van RB Salzburg. © Getty Images

Feyenoord sluit trainingskamp af met nederlaag tegen RB Salzburg

Feyenoord heeft het trainingskamp in Oostenrijk afgesloten met 3-1 verloren van RB Salzburg, dat de afgelopen zes seizoenen landskampioen werd. 

Feyenoord ging tegen RB Salzburg voor het eerst in de oefencampagne onderuit. Eerder in de voorbereiding won de ploeg van Jaap Stam nog van SDC Putten (0-6), FC Dordrecht (1-2) en SV Darmstadt (2-1). 

Steven Berghuis stond in de oefenwedstrijd in Leogang weer gewoon opgesteld als rechtsbuiten. Zolang trainer Jaap Stam nog geen beroep kan doen op de beoogde rechterspits Luciano Narsingh, blijft Berghuis een optie in de aanvalslinie in plaats van op het Rotterdamse middenveld.

Stam gaf na rust Sam Larsson zijn eerste speelminuten in de voorbereiding. De Zweed verving zijn landgenoot Emil Hansson, die goed speelde.

Erling Haaland uit Noorwegen schoot Salzburg na rust op 1-0. Stam bracht negen spelers, voornamelijk jonge talenten. De Zambiaan Patson Daka zorgde nog voor 2-0 en 3-0, in beide gevallen na een fout van Lutsharel Geertruida. Feyenoord-talent Wouter Burger zorgde in de slotfase nog voor de 3-1. 

,,Ik heb er het liefst in elke linie nog eentje bij, maar dat gaat niet,” zei Jaap Stam na zijn eerste nederlaag als coach van Feyenoord. ,,Dat wil niet zeggen dat ik ontevreden ben, er zit energie in deze ploeg. We geven de goals weg, maar hebben zelf genoeg laten zien.”

Volledig scherm
Jaap Stam. © Getty Images