Peña viert de 2-2.
Volledig scherm
Peña viert de 2-2. © BSR Agency
3
EINDE
3
  • Robbert de Vos 21'
  • Sergio Peña 32'
  • Luciano Slagveer 59'
  • Orkun Kökcü 3'
  • Luciano Narsingh 12'
  • Jens Toornstra 90'+6'

Feyenoord stort volledig in tegen Emmen, Toornstra redt punt in slotseconden

Feyenoord heeft in de laatste seconde gelijkgespeeld tegen FC Emmen (3-3). De Rotterdammers stonden na twaalf minuten al 0-2 voor, maar de ploeg van trainer Jaap Stam stortte daarna volledig in. Jens Toornstra voorkwam in de slotseconden dat Feyenoord de eerste competitienederlaag leed.

Door Daniël Dwarswaard

Feyenoord kende een droomstart in Emmen, maar gaf dat net zo snel weer weg. Na drie minuten maakte Orkun Kökcü al de 0-1. De Oude Meerdijk van Emmen is voor de middenvelder kennelijk een bijzondere plek. Hij maakt vorig seizoen zijn debuut in Emmen en fleurde dat op met een goal en een assist. Binnen het kwartier was het ook al 0-2 voor Feyenoord. Steven Berghuis, in de spits bij de afwezigheid van Luis Sinisterra en Nicolai Jørgensen, legde voor en Luciano Narsingh schoot prima binnen.

Bekijk hier de samenvatting van FC Emmen - Feyenoord (Premium)

Michael de Leeuw.
Volledig scherm
Michael de Leeuw. © BSR Agency

Niks aan de hand voor Feyenoord zou je dus denken. Nou nee, na de comfortabele voorsprong gaven de Rotterdammers het compleet weg. Emmen kreeg alle ruimte om meerdere keren gevaarlijk te worden. Eerst profiteerde Robbert de Vos daarvan. Binnen het halfuur ook Sergio Peña die heel veel ruimte kreeg en schitterend de 2-2 maakte. De Vos kreeg een gigantische kans om Emmen zellfs op voorsprong te zetten, maar hij schoot een rebound op onbegrijpelijke wijze op de benen van Kenneth Vermeer. Even daarvoor had Sam Larsson namens Feyenoord al de lat geraakt in de levendige eerste helft waarin ook een goal van Emmen-spits Michael de Leeuw werd afgekeurd wegens duwen.

Jaap Stam greep na de verdedigende wanorde in. Ié keerde na de rust niet meer terug en Marcos Senesi maakte zijn debuut. Daar werd het spel van Feyenoord allerminst rustiger van. De verwachtingen rond de Argentijn, die voor zeven miljoen werd gekocht van San Lorenzo, zijn hoog. Al na vijf minuten had de verdediger een gele kaart te pakken. En het was de Argentijn die met een fout aan de basis stond van de 3-2 voor Emmen. Na een vreemde en slechte tackle kon Luciano Slagveer scoren.

Emmen moest het laatste kwartier met tien spelers verder omdat Michael Heylen de ingevallen en doorgebroken Naoufal Bannis neerhaalde. Maar ook met een overtal kon het onmachtige Feyenoord niets afdwingen. Vorige week tegen ADO Den Haag (3-2 winst) kwam een ruime voorsprong ook al in gevaar. In de allerlaatste minuut, de blessuretijd van de blessuretijd maakte invaller Jens Toornsta met een afstandsschot de 3-3. En daarmee kreeg Feyenoord te veel.

Bekijk hier de reactie van Toornstra

Slagveer heeft de 3-2 gemaakt namens FC Emmen.
Volledig scherm
Slagveer heeft de 3-2 gemaakt namens FC Emmen. © BSR Agency
Een luchtduel.
Volledig scherm
Een luchtduel. © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency

Wil je de wedstrijd nog eens herbeleven? Lees dan hieronder het liveblog terug: