Parkstad Limburg Stadion van Roda JC.
Volledig scherm
Parkstad Limburg Stadion van Roda JC. © BSR Agency

GGD akkoord met doorgaan Roda JC - Dordrecht in Keuken Kampioen Divisie

Het duel tussen Roda JC en Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie gaat vanavond ‘gewoon’ door. De club uit Kerkrade heeft dat laten weten.

,,De club heeft de afgelopen uren in nauw contact gestaan met de veiligheidsregio, de KNVB en de GGD Zuid Limburg", zegt Roda in een verklaring. ,,De GGD Zuid Limburg heeft groen licht gegeven om te voetballen."

Eerder op de dag deed de GGD Zuid Limburg een oproep aan bepaalde gemeenten langs de Duitse grens om alle publieksevenementen komend weekeinde af te gelasten. Het gaat daarbij onder meer om de uitgestelde carnavalsoptochten. De oproep geldt voor gebieden die langs Duitse regio's liggen waar mensen besmet zijn geraakt met het coronavirus.

  1. Podcast | ‘Als eredivisie sta je voor gek door gebrek aan eenheid’

    Podcast | ‘Als eredivisie sta je voor gek door gebrek aan eenheid’

    Er gebeurt zoveel in voetballand, dat het tijd is om het terugblikken even vooruit te schuiven en een blik op de actualiteit te werpen. In deze AD Voetbalpodcast hebben Ajax-watcher Freek Jansen, PSV-watcher Maarten Wijffels en Feyenoord-watcher Mikos Gouka het onder leiding van Hidde van Warmerdam over het gebrek aan eenheid in de Eredivisie, de verschillende meningen over doorspelen of niet, de situatie in de Premier League en Duitsland als gidsland.