Volledig scherm
PREMIUM
Galgenhumor van de fans van Vitesse: FC Twente is gedegradeerd. FOTO: PIM RAS

Giftige cocktail vloert de reus die FC Twente is

AnalyseNa een even pijnlijke als beschamende aftocht, kwam FC Twente gistermiddag in de kelder van het betaald voetbal terecht. Daar valt na een rampseizoen niets op af te dingen.

Quote

De grote vraag: wat gaat er gebeuren als de tranen zijn opgedroogd?


Hoe groot de club ook is, hoe sterk de achterban en hoe imponerend de historie: als je met 5-0 verliest terwijl je tegen Vitesse vecht voor je laatste kans, dan heb je geen verhaal meer. Dan kun je alleen maar concluderen dat dit de verdiende straf is. De sof in Arnhem was tekenend voor een seizoen waarin fout op fout werd gestapeld door een zwakke onevenwichtige spelersgroep en een al even incapabele leiding.

Waar moet je eigenlijk beginnen om een van de grootste blamages uit de historie van het Nederlandse voetbal te duiden? Bij het feit dat er twee trainers werden ontslagen en de technisch directeur werd ontheven uit zijn functie? Dat er 16 nieuwe spelers zijn gehaald, die niets of nauwelijks iets hebben toegevoegd? Dat de ploeg vijf maanden achter elkaar geen wedstrijd won en dat het geen moment rustig was?