Volledig scherm
Dessers van Heracles in duel met Sparta-spelers Mattheij (l) en Smeets (r). © BSR Agency
0
EINDE
0

Heracles en Sparta komen niet tot scoren in interessant duel

videoROTTERDAM – Heracles Almelo heeft zondagavond doelpuntloos gelijkgespeeld bij Sparta Rotterdam. De Almeloërs hoopten sinds eind september weer eens een uitzege te boeken, maar dat zat er niet in op Het Kasteel. Invaller Joey Konings kreeg rood.

De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Lennart Czyborra leverde de bal ongelukkig in en een van richting veranderd schot van Mohamed Rayhi trof bijna doel. Dat Czyborra overigens speelde mocht verrassend worden genoemd. De Duitser viel vorige week tegen ADO Den Haag uit en hij leek zwaar geblesseerd, maar dat bleek achteraf mee te vallen.

Dessers

Na deze slordige opening herstelde Heracles zich prima. De Almeloërs legden bij vlagen keurig voetbal op de mat, zonder daarbij grote kansen te creëren. De beste was voor Tim Breukers, maar zijn geblokte schot ging naast. Cyriel Dessers kreeg na een snel genomen vrije trap van Mo Osman ook een dot van een kans, maar hij stond buitenspel. Dessers liep snel na dit moment een blessure op na een lompe overtreding van Jurgen Mattheij, maar de gedeeld topscorer van de eredivisie kon verder.

Vrije trap

Osman dacht Heracles na een half uur spelen op voorsprong te zetten met een prachtig genomen vrije trap, maar Sparta-doelman Ariel Harush redde uitstekend. Na deze mogelijkheid werd het duel minder attractief dan in de openingsfase. Alexander Merkel kwam nog ongelukkig in botsing met twee spelers van Sparta en schreeuwde het uit van de pijn, maar de Kazach kon verder. Robin Pröpper kreeg vlak voor rust nog een kans uit een hoekschop, maar zijn inzet werd gekeerd.

Applaus

Na rust kwam Heracles goed weg toen Merkel een ongelukkige maar keiharde overtreding beging op Bryan Smeets, maar de arbitrage liet het gaan. Het duel was stukken minder aantrekkelijk ten opzichte van de eerste helft. Dat was vooral te wijten aan de vele overtredingen en blessures op het veld. De beste kans was een van richting veranderd schot van Mauro Junior. Dat was vlak voor de 63e minuut, waarin de onlangs overleden Pim Verbeek werd herdacht met een minuut applaus op Het Kasteel.

Rode kaart

Heracles had richting het eind van de wedstrijd vaak de bal en probeerde met combinatievoetbal via Osman en Mauro Junior gevaarlijk te worden, maar slaagde daar amper in. Osman probeerde het met een hard schot vanuit een lastige hoek nog, maar zijn inzet zeilde naast. Mauro probeerde het nog met een vrije trap, maar die vloog via de muur over. Aangezien Sparta met enkele uitvallen ook nog gevaarlijk werd, moest Heracles genoegen nemen met een terecht punt. Joey Konings kreeg in de blessuretijd nog rood na een lompe overtreding, ook al was zijn overtreding vooral ongelukkig.

Bekijk ook de samenvatting van Sparta - Heracles

Sparta Rotterdam – Heracles Almelo 0-0

Sparta Rotterdam: Harush, Abels, Vriends, Mattheij, Faye; Auassar, Harroui (59. D. Duarte), Smeets; Rayhi (64. L. Duarte), Ache, Dervisoglu (77. Piroe).

Heracles: Blaswich, Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra, Osman, Merkel, Kiomourtzoglou, Mauro Junior (89. Bijleveld), Dessers, Dos Santos (85. Konings).

Scheidsrechter: Martens
Geel: Mattheij, D. Duarte, Faye (Sparta), Kiomourtzoglou, Osman, Pröpper (Heracles)
Rood: Konings (Heracles)