Cyriel Dessers viert de treffer van Silvester van der Water.
Volledig scherm
Cyriel Dessers viert de treffer van Silvester van der Water. © BSR Agency
4
EINDE
2
  • Dario van den Buijs 30'
  • Silvester van der Water 34' 52'
  • Delano Burgzorg 66'
  • Clint Leemans 16'
  • Anas Tahiri 28'

Heracles maakt snelle achterstand goed en wint van RKC Waalwijk

ALMELO – Heracles Almelo kwam zondagmiddag in eigen huis met maar liefst 2-0 achter tegen hekkensluiter RKC Waalwijk. De Almeloërs repareerden echter goed en wonnen met 4-2. Silvester van der Water was goed voor twee treffers.

Frank Wormuth toverde een opvallende opstelling uit zijn hoed voor het duel met de hekkensluiter. Maximilian Rossmann en Dario van den Buijs vormden namelijk het centrale duo. De afwezigheid van de geblesseerde Robin Pröpper was daarbij niet bijzonder, de gepasseerde Mats Knoester wel. Voorin kreeg Silvester van der Water de voorkeur. Dat ging ten koste van Mo Osman.

Gemiste strafschop

In die opstelling was de eerste kans voor de gasten. Emil Hansson verraste Janis Blaswich bijna in de korte hoek. Heracles schrok niet van die snelle kans en kreeg na vijf minuten al een strafschop, toen Delano Burgzorg onderuit werd gehaald. Cyriel Dessers ging achter de bal staan, maar miste opvallend genoeg. Orestis Kiomourtzoglou scoorde een minuut later alsnog bijna de 1-0, maar zijn kopbal belandde op de paal.

Dure missers, want binnen het kwartier kreeg ook RKC een strafschop toen Van den Buijs ongelukkig hands maakte. Clint Leemans bleek op dat moment een koele afmaker dan Dessers, want de middenvelder scoorde wel. Mauro Junior scoorde al snel bijna de gelijkmaker, maar doelman Vaessen lag in de weg. Ook Van den Buijs kreeg nog een grote kans, maar hij kopte voorlangs.

Kopgoal Van den Buijs

Waar Heracles slecht omging met de kansen, was RKC juist dodelijk effectief. Na een snelle counter scoorde Anas Tahiri op fraaie wijze de tweede Waalwijkse treffer en dat zorgde voor een oorverdovende stilte in Erve Asito. Daar kwam snel verandering in. Twee minuten later mocht Van den Buijs vogelvrij raak koppen uit een hoekschop, waardoor Heracles het verschil snel weer terugbracht tot één.

Tien minuten voor rust maakte Silvester van der Water zelfs al de gelijkmaker na een mooie actie, waardoor Heracles de even snelle als verrassende achterstand snel had weggepoetst. In de tweede helft ging Heracles op zoek naar de eerste voorsprong van de middag, maar de eerste kans was voor de gasten. Tahiri schoot een rebound echter wild over. Aan de andere kant was Dessers dichtbij, maar hij kon een mooie voorzet van Van der Water net niet bekronen.

Van der Water

Nog voor het uur spelen kwam de voorsprong er alsnog voor Heracles. Heracles profiteerde van geschutter in de Brabantse defensie, Dessers stapte fraai over en Van der Water schoot knap zijn tweede van de middag raak. Burgzorg kreeg daarna dé kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar hij maakte de misser van het weekend door de lat voor open doel te raken.

Burgzorg maakte die misser tien minuten later goed door een snelle counter af te maken, nadat hij knap zijn directe tegenstander uitkapte. Een welkome treffer, want RKC bleef ook na het zesde doelpunt van de middag gevaarlijk. De Almelose ploeg kreeg het maar niet voor elkaar om controle over het duel te krijgen, terwijl het tegelijkertijd kansen op meer aan elkaar reeg. Die wilden er alleen niet in. Voor het resultaat maakte dat niet meer uit, want Heracles won uiteindelijk verdiend met 4-2.

Heracles – RKC Waalwijk 4-2 (2-2).
6. Leemans 0-1 (strafschop), 28. Tahiri 0-2, 30. Van den Buijs 1-2, 34. Van der Water 2-2, 52. Van der Water 3-2, 66. Burgzorg 4-2

Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van Den Buijs, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Merkel, Mauro Júnior (84. Bijleveld); Van der Water (76. Cijntje), Dessers, Burgzorg.

RKC Waalwijk: Vaessen; Gaari, Meulensteun, Delcroix, Quasten; Van der Venne (77. Bakari), Leemans, Tahiri; Reijnders, Elbers, Hansson (67. Maatsen).

Scheidsrechter: Van de Graaf
Geel: Van den Buijs, Rossmann (Heracles) Meulensteen, Gaari, Delcroix (RKC)

Heracles RKC
Volledig scherm
Heracles RKC © AD